Tisztázzuk.

 2009.06.01. 16:30

Hello, mizu.

Igyekszem rövid és egyértelmű lenni: a blog célja NEM az önsajnáltatás, NEM önreklám. Sokkal egyszerűbb: egyfajta webkettes reality-show-ként szeretném bemutatni egy átlagos Krunpli vívódásait a nagyvilággal, és az ő példáján keresztül bemutatni, hogy igenis el lehet érni elég sok mindent lelkesedéssel és kitartással. Elvégre ezzel a Krunpli is nyer, meg az olvasók is.

Jelen blog szerzője józan fiatalembernek tartja magát, aki soha nem szopott be semmiféle multi-level marketinges baromságot, gyorsan átlát (majdnem) mindenfajta átbaszáson, és csakis komoly lehetőség érdeklik mind a munka, mind pedig magánélet területén. Bár alig 24 éves, sok éves komolytalan, valamint másfél éves "igazi" munkaviszonnyal, valamint egy nem-is-olyan-rossz műszaki menedzser diplomával rendelkezik - és mivel életében néhány dologgal elégedetlen, eltökélt szándéka, hogy azokon változtasson. Ezek a következők:

1, Találni egy jobb állást, mint a mostani.
Bár Krunpli barátunk mostani melója nem modnható rossznak, hiszen egy multinál dolgozik, és angol úriemberek (pontosabban viszonteladók) ügyes-bajos dolgait intézi (trendi módon megfogalmazva account management-tevékenységet végez, üssetek meg), nem elégedett sem a munkavégzés helyszínével, sem magával a munkával. Eltökélt szándéka, hogy azt csinája, amit tanult, hiszen tanulmányai során egész korrekt pénzügyi, számviteli, logisztikai, valamint marketing-képzést kapott, nem beszélve az IT-ról, melynek több mint másfél évtizede szoros barátja. Különösen vonzódik az online marketinghez, valamint a webes világhoz, hiszen dolgozott projektmenedzserként, szakdogáját pedig az online marketingből írta - igen, igen, tudja, hogy nagyon divatos és hálás téma, de nem tud mit tenni - ha egyszer ez érdekli, ez érdekli. Megemlítendő továbbá, hogy Krunpli már-már anyanyelvi szinten beszél angolul, és makog kicsit németül is, így meló mellett, mellékes jövedelem zsebrevágása érdekében folyamatosan fordít és publikál, valamint hamarosan (egy-két hónapon belül) belevág saját vállalkozásaiba is, hiszen vannak ötletei. Nem hülye annyira azonba, hogy ezen ötletekre tegyen fel mindent - hagy magának menekülési útvonalat arra az esetre is, ha esetleg mégsem válnának be ezen emlegetett dolgai. Krunpli kacérkodik a tőzsdével és a pókerrel is, hiszen ez utóbbiban elég tehetségesnek bizonyult, tekintélyes összegeket nyert anno, azoban túl stresszesnek ítélte a játékot, hiszen még abban az időben tolta, mikor nagyságrendekkel kisebb keretből gazdálkodott. Hamarosan azonban ismét kipróbálja magát - legalább 4 asztalon szimultán, és összesen 10 ezer forintot szán a dologra. Ha eme összeget elbukja, nem próbálkozik újra, hiszen tudja, hogy a szopás csak még több szopást hoz.
Lottózni nem fog.

2, Megteremteni magának a megfelelő egzisztenciát
Ház, autó, és a többi. Bár Krunpli jelenleg egy igencsak pofás budai kertes házban él, saját lakásban, a dolgot beárnyékolja a tény, hogy a ház kétlakásos - és a másik lakás bizony a szülei inhabitálják. Havi jövedelmei abszolút nem tekinthetőek rossznak, bár nem is lesz milliomos, egész tekintélyes mennyiségű lóvét tehet félre havonta, hiszen nem vesz fel hitelt csak azért, hogy plazmatévét vegyen, és nem rest gyalogolni 1-2 kilométert azért, hogy jelentősen olcsóbb helyen ejtse meg a bevásárlást. Jelenlegi fizetéséből jut szórakozásra, élelemre, számlákra csont nélkül, azért fáj a szíve, ha mondjuk ki kell adnia 1-2 tízezrest egy új cipőért, hiszen azért nem veti fel a pénz. Viszont elég problémás, hogy jelenlegi megtakarítási tempója mellett nagyjából 20 év kell, hogy egy takaros saját lakást vehessen a környéken, hitelfelvétel NÉLKÜL - természetesen ez igencsak optimista becslés, hiszen nem számol az inflációval. Azért nem teszi, hogy Krunpli ne kapjon sírógörcsöt.

3, Rendbetenni a magánéletet
Bár Krunpli jelenleg komoly kapcsolatban él, kétségei vannak azzal kapcsolatban, nem csak az idejét vesztegeti-e. Főhősünknek már eddig is sokkal több nő volt az életében, mint szerette volna, hiszen ő mindig csak egy "nyugis" kapcsolatra vágyott - valószínűleg pontosan ezért lett vége az előző x darab románcnak. Krunpli elkötelezett híve annak, hogy megtalálja azt, aki hasonlóra vágyik, mint Ő maga - meggyőződése, hogy nyugalmas, viharoktól mentes magánélet, rendeszeres kikapcsolódás és legalább havi gyakoriságú elhajlás nélkülözhetetlen egy boldog és sikeres élethez.

Ez tehát Krunpli, akinek már a fasza telelett a harmadik személyben történő önbemutatástól - és aki nem mellesleg pünkösdkor is a munkahelyén ül, és eme szöveget körmöli.

Ígéri, a faszom ebbe, szóval ígérem, hogy a blog további tartalma sokkal színesebb, viccesebb, izgalmasabb lesz - lesz itt vér, pina, brutalitás. Vagy nem.

Drukkoljatok, hogy a 3 pontom mindegyikét sikerüljön teljesítenem záros határidőn belül. Köszi.

U.i.: Kurvára nem sikerült rövidnek és egyértelműnek lennem.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://ketlabbal.blog.hu/api/trackback/id/tr621157130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása